Saturday, January 21, 2006


Και ενώ την περασμένη εβδομάδα νομοθετείται η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης έκανε την παρακάτω δήλωση: «δεν επιτρέπεται το ¼ του πληθυσμού να έχει ειδικά προνόμια» εννοώντας τη μη μονιμότητα που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα κάτω, δεν με ξενίζει και είναι σίγουρα σημείο των καιρών. Μάλιστα ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια καλή ιδέα αν αυτή εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις. Στο γάμος για παράδειγμα. Μήπως, αφού κάποιοι δεν έχουν αυτό το ‘προνόμιο’, να αρθεί ως δικαίωμα από όλους; Αυτό σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον. Νομίζω τελικά ο τύπος είναι πολύ μπροστά…

2 comments:

3ypolytos said...

και πως θα γινει αυτο?
δε θα με χαλουσε καθολου η εξισωση προς τα κατω σε αυτη την περιπτωση. ισως αν καταργηθει ο γαμος να ακολουθησει και η μονογαμικη σχεση? αυτο προτεινεις, ή απλα διαμαρτυρεσαι που θεωρεισαι second class citizen?
οσον αφορα τη μονιμοτητα, γιατι δεν ευχεσαι για την καταργηση της? δεν πρεπει να χειροτερεψουν τα πραγματα πριν καλυτερεψουν? τι εγινε το συναινεση=συνενοχη? ποτε θα συμετασχει ο "βολεμενος" στη δικη σου επανασταση, ή σε οποιαδηποτε επανασταση? ασε λοιπον τα αφεντικα να πικρανουν τους ποιο φανατικους υποστηρικτες τους. εδω και 30 χρονια οι ρεπουμπλικανοι κερδιζουν την ψηφο του "λαου" με βαση ζητηματα φαντασματα οπως τις εκτρωσεις και τους λαθρομεταναστες, αλλα εδω και τριαντα χρονια ολως τυχαιως δεν τα εχουν καταφερει να δωσουν μια λυση. και σιγα μη δωσουν, μαλακες ειναι? χτισε ενα καινουργιο σινικο τειχος και απαγορευσε τις εκτρωσεις, σιγα το δυσκολο. αλλα μετα τι θα γινει? που θα βρεις τους μεξικανους να σου μαζεψουν τις φραουλες και τι θα τα κανεις ολα τα μπασταρδα? και με τι θα φανατιζονται οι ψηφοφοροι? με αληθινα ζητηματα? i don't fink fo...
και τι θα τους πικρανει πιο πολυ, η ακριβη φραουλα, η η ελειψη αντικειμενου για να διοχετευσουν το μισος τους? γιατι εγω ειμαι σιγουρος οτι ειναι το δευτερο. αν ειναι δυνατον να κρατησεις την ισορροπια σε ενα τεραστιο κρατος οπως οι ΗΠΑ με βαση τις εκτρωσεις, τους λαθρομεταναστες, το δικαιωμα κατοχης οπλων και το καινουργιο φαντασμα της τρομοκρατιας ενω ολο και τους στιβεις περισσοτερο το αιμα, ποσα ζητηματα φαντασματα χρειαζεσαι σε ενα μικρο κρατος οπως η ελλαδα για να κρατησεις την ισορροπια? περισσοτερα? λιγοτερα? ασε λοιπον να ανατραπει η ισορροπια. καιρος ειναι.

Dis said...

Συμφωνω μαζί σου. Εγω κάπως ήθελα να μιλήσω με τους όρος αυτής της ομάδας, αφεντικά και φανατικοί υποστηρικτές τους, και είναι πολύ μεγάλη αυτή η ομάδα, και να μιλήσω γι' αυτό το ζήτημα "δικαίωμα - εκβιασμός" στα πλαίσια που θα μπορούσε να γίνει κατανοητό "εργασία - γάμος". Αν τη μονιμότητά τους την θεωρούν κεκτημένο και μάλιστο τόσο σημαντικό, και τον γάμο τους επίσης, τί είδους νέες δίνες θα προκαλούσε η κατάργησή τους; Γιατί μόνο για δίνες μπορούμε να μιλάμε και όχι για αλλαγές αλλά ίσως για παραλλαγές.

tillbetter